זהו הקורס השני מבין שני הקורסים של Whiskademy, שהוא הקורס המתקדם, המהווה המשך לקורס הראשון, הבסיסי.
בקורס הזה אנו 'נעלה הילוך', ניכנס לרזולוציות גבוהות יותר של לימוד ויסקי, ונקיף נושאים מתקדמים יותר, במטרה להעשיר ולהעמיק את ההבנה והידע שלכם, ובכך לחזק ולהעצים את החווייה הנוצרת אצלכם בטעימת ויסקי.
מה תקבלו במסגרת הקורס המתקדם?
הקורס המתקדם מכיל 50 שיעורים ומרוכז על פני כשש וחצי שעות.
תוכנית השיעורים בקורס עשירה ומפורטת מאוד וכוללת גם טיפים רבים, המלצות ועצות. בנוסף לידע הרב, הקורס יספק לכם גם כלים מעשיים חשובים :
- תלמדו מספר שיטות לשיפור היכולת להעריך ולנתח וויסקי שטעמתם ולתאר במדוייק את חוויית הטעימה שלכם.
- תקבלו הדרכה כיצד להוסיף מימד אישי ומעניין לחוויית הוויסקי שלכם.
למשל, כיצד להתנסות ביישון וויסקי בבית, כיצד לארגן בהצלחה אירוע חברתי של טעימת וויסקי…ועוד. - תלמדו כיצד לשלב בצורה נכונה את צריכת הוויסקי והאלכוהול במסגרת התזונה שלכם.
אז קדימה, בואו נצא לדרך...
3 שיעורים במתנה...ל'טעימה' מתוך הקורס
1. חריכה/קלייה באש של פנים החבית
2. טעימה השוואתית של ויסקי
3. ערכים תזונתיים בוויסקי
תוכנית הקורס
רכישת הקורס
לחצו כדי להרחיב / לצמצם
הקדמה קצרה | 1:21 |
בחירת סוג עץ האלון ממנו עשויות החביות | 12:35 |
גיל עץ האלון וקצב הגדילה שלו | 2:00 |
השפעת מרכיבים כימיים בעץ האלון | 7:49 |
תנאי האזור והסביבה בהם גדל עץ האלון | 11:07 |
אופן העיבוד של עץ האלון לצורך הכנת חביות | 7:51 |
חריכה/קלייה באש של פנים החבית | 6:16 |
נפח החבית | 6:31 |
גורמי השפעה נוספים על איכות היישון | 17:47 |
סיכום – השפעת החבית על אופי הוויסקי | 4:25 |
מהו יישון כפול ? | 2:13 |
סקירה היסטורית | 8:00 |
סוגי חביות המשמשים לביצוע פיניש | 5:57 |
השפעת משך היישון הכפול על איכות הפיניש | 5:57 |
שיטות לביצוע פיניש | 8:20 |
יישון כפול של בלנדד ויסקי | 3:59 |
תהיות ומחשבות ביחס לנושא הפיניש | 4:21 |
השפעות על תחושת הריח והטעם | 4:37 |
טעימה השוואתית של ויסקי | 5:19 |
הוספת מים לכוס הוויסקי | 19:33 |
התפתחות הטעמים במהלך הטעימה | 4:31 |
טעימת ויסקי ‘בוגר’ | 24:41 |
טעימת ויסקי ב’חוזק חבית’ | 11:27 |
טעימת ויסקי מחבית יחידה | 2:14 |
טעימת ויסקי ‘מעושן’ | 19:56 |
טעימת תזקיקי ויסקי | 1:51 |
חידרור ויסקי | 3:39 |
הוספת צבע קרמל מלאכותי לוויסקי | 7:36 |
השפעת החימצון בתוך הבקבוק על הוויסקי | 10:11 |
חומציות בוויסקי והשפעתה על חוויית הטעימה | 4:47 |
השפעות שליליות של חביות לא איכותיות על טעם הוויסקי | 4:02 |
חוסר עיקביות באופי ויסקי מסויים לעומת שנים קודמות | 7:17 |
כיצד לארגן אירוע חברתי של טעימת ויסקי | 11:14 |
תובנות ומסקנות ביחס לטעימת ויסקי | 8:54 |
כיצד לשפר את יכולת התיאור והערכת ויסקי | 6:31 |
מפת הטעמים של סינגל מאלט ויסקי | 7:19 |
גלגל הטעמים של ויסקי סקוטי | 4:06 |
שיטת תיאור תחושת ארבעת החושים | 5:17 |
שיטת תיאור התפתחות הטעמים בחיך | 5:57 |
שיטת דיאגרמת ‘קורי העכביש’ | 2:50 |
מתן ציון אישי לוויסקי | 4:39 |
ויסקי ללא ‘הצהרת גיל’ | 15:26 |
הנגשת סינגל מאלט ויסקי לקהלי יעד חדשים | 6:17 |
מגמות נוספות בעולם הוויסקי |
8:06 |
חוסר השקיפות לגבי ההרכב התזונתי של משקאות אלכוהוליים | 7:27 |
ערכים תזונתיים בוויסקי | 4:33 |
צריכת אלכוהול והשפעתו על הבריאות | 16:22 |
כיצד ניתן ליישן ויסקי בבית | 10:12 |
רכישת חביות ויסקי באופן פרטי | 10:04 |
הכנה ביתית של בקבוק סינגל מאלט ‘חי’ | 5:09 |
ניתן לשלוח הודעה אישית למקבל המתנה
הנחה כמותית מיוחדת תינתן בהתאם לסכום הרכישה
תוכנית הקורס
רכישת הקורס
ניתן לשלוח הודעה אישית למקבל המתנה
הנחה כמותית מיוחדת תינתן בהתאם לסכום הרכישה