הקורס הזה מציע לכם, 'בחבילה' אחת,
את התכנים המלאים של שני קורסים נפרדים.
הקורס הבסיסי ובנוסף אליו, הקורס המתקדם.
מה תקבלו במסגרת הקורס המקיף ?
הקורס מכיל 77 שיעורים, ומרוכז על פני למעלה מאחת עשרה שעות.
בחלקו הראשון נקיף את הנושאים העיקריים, הנחוצים בכדי לבנות תשתית של ידע בסיסי ולקבל יסודות נכונים לכניסה אל עולם הוויסקי ולהבנת תכונות המשקה הנפלא הזה.
בחלק זה נתמקד בעיקר בעולם הוויסקי הסקוטי, שהוא המורכב, המגוון והמרתק מכולם ולכן גם מהווה את הפלטפורמה הטובה ביותר להבנת עולם הוויסקי בכללותו.
בחלקו השני של הקורס ‘נעלה הילוך’, ניכנס לרזולוציות גבוהות יותר של לימוד וויסקי, ונקיף נושאים מתקדמים יותר, במטרה להעשיר ולהעמיק את ההבנה והידע שלכם.בחלק זה, תקבלו גם טיפים רבים וכלים מעשיים חשובים, בהם תוכלו להיעזר מאוד:
- תלמדו מספר שיטות לשיפור היכולת להעריך ולנתח וויסקי שטעמתם ולתאר במדוייק את חוויית הטעימה שלכם.
- תקבלו הדרכה כיצד להוסיף מימד אישי ומעניין
לחוויית הוויסקי שלכם.
למשל:
כיצד להתנסות ביישון וויסקי בבית,
כיצד לארגן בהצלחה ארוע חברתי
של טעימת וויסקי…ועוד. - תלמדו כיצד לשלב בצורה נכונה את צריכת הוויסקי
והאלכוהול במסגרת התזונה שלכם.
אז קדימה, בואו נצא לדרך... ונצלול ביחד אל תוך העולם המרתק של ויסקי...
6 שיעורים במתנה...ל'טעימה' מתוך הקורס
1. כיצד נוצרת אצלנו חוויית הטעימה
2. צבע הוויסקי
3. שתיית בלנדד ויסקי
4. חריכה/קלייה באש של פנים החבית
5. טעימה השוואתית של ויסקי
6. ערכים תזונתיים בוויסקי
תוכנית הקורס
רכישת הקורס
לחצו כדי להרחיב / לצמצם
בסיסי
מדוע כדאי ללמוד להבין ויסקי ? | 11:06 |
מידע כללי לגבי ויסקי | 19:03 |
ההיסטוריה של הוויסקי הסקוטי | 11:44 |
אזורי הוויסקי בסקוטלנד | 21:10 |
המרכיבים ‘הקלאסיים’ : שעורה, מים ושמרים |
12:29 |
גורמי השפעה נוספים: אדמת כבול וחביות עץ אלון | 11:47 |
שלבים 1-3 : הלתתה, בישול ותסיסה | 9:48 |
שלב 4 : זיקוק דודי | 17:18 |
שלבים 5-6 : יישון וביקבוק | 9:31 |
סינון קר | 7:02 |
מסורת מול קידמה בייצור ויסקי | 12:12 |
ביקבוק עצמאי | 7:55 |
גריין ויסקי | 7:32 |
רקע כללי | 6:44 |
ההיסטוריה של הבלנדד הסקוטי | 7:58 |
חוסר השקיפות לגבי הרכב הבלנד | 9:48 |
אמנות העירבוב | 11:21 |
שתיית בלנדד ויסקי | 4:55 |
יישון וויסקי בחביות | 19:16 |
מבוא לטעימת ויסקי | 4:40 |
כיצד נוצרת אצלנו חוויית הטעימה | 7:06 |
חוש הריח וחוש הטעם | 12:52 |
השלבים הבסיסיים בטעימת ויסקי | 18:12 |
צבע הוויסקי | 7:55 |
צלילות / עכירות הוויסקי | 1:47 |
תופעת ה’ערפל הסקוטי’ | 6:16 |
ליקר ויסקי | 5:42 |
מתקדם
הקדמה קצרה | 1:21 |
בחירת סוג עץ האלון ממנו עשויות החביות | 12:35 |
גיל עץ האלון וקצב הגדילה שלו | 2:00 |
השפעת מרכיבים כימיים בעץ האלון | 7:49 |
תנאי האזור והסביבה בהם גדל עץ האלון | 11:07 |
אופן העיבוד של עץ האלון לצורך הכנת חביות | 7:51 |
חריכה/קלייה באש של פנים החבית | 6:16 |
נפח החבית | 6:31 |
גורמי השפעה נוספים על איכות היישון | 17:47 |
סיכום – השפעת החבית על אופי הוויסקי | 4:25 |
מהו יישון כפול ? | 2:13 |
סקירה היסטורית | 8:00 |
סוגי חביות המשמשים לביצוע פיניש | 5:57 |
השפעת משך היישון הכפול על איכות הפיניש | 5:57 |
שיטות לביצוע פיניש | 8:20 |
יישון כפול של בלנדד ויסקי | 3:59 |
תהיות ומחשבות ביחס לנושא הפיניש | 4:21 |
השפעות על תחושת הריח והטעם | 4:37 |
טעימה השוואתית של ויסקי | 5:19 |
הוספת מים לכוס הוויסקי | 19:33 |
התפתחות הטעמים במהלך הטעימה | 4:31 |
טעימת ויסקי ‘בוגר’ | 24:41 |
טעימת ויסקי ב’חוזק חבית’ | 11:27 |
טעימת ויסקי מחבית יחידה | 2:14 |
טעימת ויסקי ‘מעושן’ | 19:56 |
טעימת תזקיקי ויסקי | 1:51 |
חידרור ויסקי | 3:39 |
הוספת צבע קרמל מלאכותי לוויסקי | 7:36 |
השפעת החימצון בתוך הבקבוק על הוויסקי | 10:11 |
חומציות בוויסקי והשפעתה על חוויית הטעימה | 4:47 |
השפעות שליליות של חביות לא איכותיות על טעם הוויסקי | 4:02 |
חוסר עיקביות באופי ויסקי מסויים לעומת שנים קודמות | 7:17 |
כיצד לארגן אירוע חברתי של טעימת ויסקי | 11:14 |
תובנות ומסקנות ביחס לטעימת ויסקי | 8:54 |
כיצד לשפר את יכולת התיאור והערכת ויסקי | 6:31 |
מפת הטעמים של סינגל מאלט ויסקי | 7:19 |
גלגל הטעמים של ויסקי סקוטי | 4:06 |
שיטת תיאור תחושת ארבעת החושים | 5:17 |
שיטת תיאור התפתחות הטעמים בחיך | 5:57 |
שיטת דיאגרמת ‘קורי העכביש’ | 2:50 |
מתן ציון אישי לוויסקי | 4:39 |
ויסקי ללא ‘הצהרת גיל’ | 15:26 |
הנגשת סינגל מאלט ויסקי לקהלי יעד חדשים | 6:17 |
מגמות נוספות בעולם הוויסקי |
8:06 |
חוסר השקיפות לגבי ההרכב התזונתי של משקאות אלכוהוליים | 7:27 |
ערכים תזונתיים בוויסקי | 4:33 |
צריכת אלכוהול והשפעתו על הבריאות | 16:22 |
כיצד ניתן ליישן ויסקי בבית | 10:12 |
רכישת חביות ויסקי באופן פרטי | 10:04 |
הכנה ביתית של בקבוק סינגל מאלט ‘חי’ | 5:09 |
הנחה כמותית מיוחדת תינתן בהתאם לסכום הרכישה